7 wyniki dla “biały koteł

Odkryliśmy 7 mecz ze słowem szukałeś.

Mydło naturalne Peeling z Czarnuszką – Biały Koteł

MYDŁO NATURALNE PEELING Z CZARNUSZKI Naturalny peeling dla Ciebie! Zapach lasu zawdzięcza naturalnemu olejkowi eterycznemu z jałowca. Kolor nadaje mielona trawa młodego jęczmienia oraz melisa. Skład: Olej kokosowy, olej słonecznikowy, masło shea, olej ryżowy, olej rycynowy, mleczan sodu, naturalny olejek eteryczny jałowcowy, peeling z nasion czarnuszki, melisa mielona, trawa młodego jęczmienia mielona INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM SUNFLOWERSEEDATE, SODIUM SHEA BUTTERATE, SODIUM SODIUM RICE BRANATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT OIL, NIGELLA SATIVA SEED EXTRACT, HORDEUM VULGARE EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT Waga: 100 g

Czytaj dalej Continue

Mydło naturalne Glinka Brazylijska – Biały Koteł

MYDŁO NATURALNE Z GLINKĄ BRAZYLIJSKĄ ZŁOTĄ Glinka bogata w krzem, tlenek żelaza, glin, miedź, selen, magnez, cynk. Glinka nie zawiera sztucznych barwników, swój naturalnie intensywnie żółty kolor zawdzięcza dużej ilości żelaza i glinu. Dzięki wysokiej zawartości minerałów, w tym głównie krzemu, glinka wzmacnia oraz uelastycznia skórę, wysyca ją cennymi minerałami, regeneruje, przyśpiesza proces gojenia, poprawia metabolizm skóry oraz mikrokrążenie, dzięki czemu wpływa na zdrowy koloryt i lepsze odżywienie skóry, a także wspomaga walkę z wolnymi rodnikami. Wykazuje też działanie ujędrniające i rewitalizujące zwiotczałą, starzejącą się skórę. Glinka pomaga także zredukować przetłuszczanie skóry głowy. Olej Ryżowy Zawiera ceramidy, które odpowiadają za młody wygląd skóry, jej jędrność i gładkość, powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Zawiera skwalan działający nawilżająco na skórę. Stymuluje produkcję kolagenu w skórze, pobudza skórę do regeneracji, przyśpiesza powstawanie nowych komórek. Posiada wysokie stężenie antyutleniacza, który ma działanie odmładzające ponieważ hamuje procesy starzeniowe i stymuluje procesy naprawcze skóry. Zawiera witaminę E. Hamuje produkcję melaniny podczas wystawienia skóry na słońce – tym samym zapobiega powstawaniu nowych przebarwień i być stosowany jako roślinny odpowiednik lanoliny, bo tak jak ona ma działanie przeciwzapalne i kojące. Nadaje się również dla skóry tłustej – dostarcza jej niezbędnych kwasów tłuszczowych ale nie powoduje przetłuszczenia skóry i zatykania porów. Olej kokosowy Zawarty w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała, bądź jako kosmetyk sam w sobie ma właściwości nawilżające i natłuszczające, więc świetnie sprawdza się w przypadku skóry suchej i odwodnionej, wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu mogą go stosować osoby z cerą trądzikową. Jest stosowany w kosmetykach przeznaczonych do skóry atopowej i dla osób zmagających się z łuszczycą. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, czy stany zapalne. Mleczan sodu Jest to nie tylko regulator pH, ale naturalny składnik nawilżający (NMF), pozwalający na wiązanie wody w naskórku. Humektant ten, poprzez utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgoci, zapobiega wysuszaniu skóry. Jego działanie nawilżające jest silniejsze niż w przypadku gliceryny czy kwasu hialuronowego. Sodium Lactate zmiękcza warstwę rogową naskórka, a także złuszcza ten zrogowaciały, co sprawia, że idealnie nadaje się do skóry bardzo suchej. Masło kakaowe Dzięki dużej zawartości polifenoli masło kakaowe wykazuje korzystne działanie na organizm ludzki. Związki te posiadają właściwości antyoksydacyjne, wspomagają regenerację naskórka oraz działają hamująco na procesy zapalne. Przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia skóry, dzięki nim staje się ona bardziej elastyczna. Wysoka zawartość kwasu oleinowego w maśle kakaowym nadaje mu właściwości nawilżające i regenerujące skórę. Zmniejsza skłonność do pękania skóry. Waga: 100 g INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM OLIVATE, SODIUM OLIVATE, SODIUM COCOA BUTTERATE, SODIUM RICE BRANATE , SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, ARGILLA, KAOLIN (CI77004), MONTMORILLONITE, MICA (CI77019 ), HYDROLYZED CORN STARCH, CURCUMA LONGA ROOT POWDER

Czytaj dalej Continue

Mydło naturalne Węglowe – Biały Koteł

MYDŁO NATURALNE WĘGLOWE Z WĘGLEM KOSMETYCZNYM. Tym razem coś co może się spodobać Panom (chociaż dochodzą do nas opinie że przypadł do gustu również płci pięknej). Patrząc na skład trudno zdecydować czy ma silniejsze właściwości pielęgnujące skórę czy zmysły. Same 100% naturalne składniki! W składzie także olej kokosowy i olej ze słodkich migdałów! Samo dobro czyli: Węgiel aktywny W kosmetykach wykorzystywany jest dzięki swojej zdolności pochłaniania toksyn, zanieczyszczeń ze skóry, zrogowaciałego naskórka i nadmiaru sebum. Dodatkowymi atutem surowca jest działanie antybakteryjne, rozjaśniające, przeciwzapalne i kojące. W związku z tym, stosowany jest w produktach oczyszczających cerę. Regularne stosowanie węgla aktywnego pomaga zwalczać zaskórniaki oraz złagodzić stany zapalne skóry, pozostawiając uczucie świeżości i ukojenia. Związki węgla aktywnego są łagodne dla skóry oraz nie powodują żadnych podrażnień. Olejek paczuli Uznawany jest za silny afrodyzjak i wspomaga leczenie zaburzeń seksualnych (oziębłości czy utraty libido). Stymuluje wydzielanie hormonów płciowych (estrogenów i testosteronu), zwiększając pożądanie. Ale przede wszystkim wspomaga regenerację skóry! Pozytywnie wpływa na skórę popękaną, zmiękcza ją i pomaga usuwać zaczerwienienia czy obrzęki. Zalecany jest dla mężczyzn podczas zabiegu golenia. Korzystnie działa też na problemy skórne (trądzik, egzemę). Przyspiesza gojenie blizn i śladów pozostawionych przez ospę, trądzik, odrę. To może jeszcze coś dla duszy. Korzystnie wpływa na układ nerwowy, zwalcza uczucie niepokoju, gniewu, smutku… Olejek z drzewa sandałowego Ma działanie antyseptyczne i antybakteryjne na skórę. Redukuje zmarszczki, wygładza suchą i starzejącą się skórę. Dodatkowo redukuje stany zapalne przy egzemach i trądziku. Olej Ryżowy Zawiera ceramidy, które odpowiadają za młody wygląd skóry, jej jędrność i gładkość, powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Zawiera skwalan działający nawilżająco na skórę. Stymuluje produkcję kolagenu w skórze, pobudza skórę do regeneracji, przyśpiesza powstawanie nowych komórek. Posiada wysokie stężenie antyutleniacza, który ma działanie odmładzające ponieważ hamuje procesy starzeniowe i stymuluje procesy naprawcze skóry. Zawiera witaminę E. Ma delikatne właściwości złuszczające skórę, poprawia jej ukrwienie. Hamuje produkcję melaniny podczas wystawienia skóry na słońce – tym samym zapobiega powstawaniu nowych przebarwień i być stosowany jako roślinny odpowiednik lanoliny, bo tak jak ona ma działanie przeciwzapalne i kojące. Nadaje się również dla skóry tłustej – dostarcza jej niezbędnych kwasów tłuszczowych ale nie powoduje przetłuszczenia skóry i zatykania porów. Olej kokosowy Zawarty w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała, bądź jako kosmetyk sam w sobie ma właściwości nawilżające i natłuszczające, więc świetnie sprawdza się w przypadku skóry suchej i odwodnionej, wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu mogą go stosować osoby z cerą trądzikową. Jest stosowany w kosmetykach przeznaczonych do skóry atopowej i dla osób zmagających się z łuszczycą. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, czy stany zapalne. Mleczan sodu Jest to nie tylko regulator pH, ale naturalny składnik nawilżający (NMF), pozwalający na wiązanie wody w naskórku. Humektant ten, poprzez utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgoci, zapobiega wysuszaniu skóry. Jego działanie nawilżające jest silniejsze niż w przypadku gliceryny czy kwasu hialuronowego. Sodium Lactate zmiękcza warstwę rogową naskórka, a także złuszcza ten zrogowaciały, co sprawia, że idealnie nadaje się do skóry bardzo suchej. Masło kakaowe Dzięki dużej zawartości polifenoli masło kakaowe wykazuje korzystne działanie na organizm ludzki. Związki te posiadają właściwości antyoksydacyjne, wspomagają regenerację naskórka oraz działają hamująco na procesy zapalne. Przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia skóry, dzięki nim staje się ona bardziej elastyczna. Wysoka zawartość kwasu oleinowego w maśle kakaowym nadaje mu właściwości nawilżające i regenerujące skórę. Zmniejsza skłonność do pękania skóry. Waga: 100g INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM RICE BRANATE, SODIUM COCOA BUTTERATE, SODIUM ALMONDATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, POGOSTEMON CABLIN LEAF OIL, SANTALUM ALBUM OIL, CHARCOAL POWDER (CI77268:1)

Czytaj dalej Continue

Mydło naturalne Lawendowe – Biały Koteł

MYDŁO NATURALNE LAWENDOWE O PROSTYM SKŁADZIE ORAZ KLASYCZNYM ZAPACHU Dzięki naturalnemu olejkowi eterycznemu z lawendy mydło ma działanie odkażające, antybakteryjne, przeciwgrzybiczne. Kolor uzyskany dzięki naturalnemu barwnikowi mineralnemu – ultramarynie a za zapach odpowiada naturalny olejek eteryczny – lawendowy! Bazę stanowi oliwa z oliwek wraz z olejem kokosowym oraz masło kakaowe. Mydło lawendowe z naturalnym olejkiem lawendowym jest naszym faworytem! Masło kakaowe Dzięki dużej zawartości polifenoli masło kakaowe wykazuje korzystne działanie na organizm ludzki. Związki te posiadają właściwości antyoksydacyjne, wspomagają regenerację naskórka oraz działają hamująco na procesy zapalne jak również przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia skóry, dzięki nim staje się ona bardziej elastyczna. Wysoka zawartość kwasu oleinowego w maśle kakaowym nadaje mu właściwości nawilżające i regenerujące skórę oraz zmniejsza skłonność do pękania skóry. Olej kokosowy Zawarty w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała, bądź jako kosmetyk sam w sobie ma właściwości nawilżające i natłuszczające, więc świetnie sprawdza się w przypadku skóry suchej i odwodnionej, wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu mogą go stosować osoby z cerą trądzikową. Jest stosowany w kosmetykach przeznaczonych do skóry atopowej i dla osób zmagających się z łuszczycą. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, czy stany zapalne. Mleczan sodu Jest to nie tylko regulator pH, ale naturalny składnik nawilżający (NMF), pozwalający na wiązanie wody w naskórku. Humektant ten, poprzez utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgoci, zapobiega wysuszaniu skóry. Jego działanie nawilżające jest silniejsze niż w przypadku gliceryny czy kwasu hialuronowego. Sodium Lactate zmiękcza warstwę rogową naskórka, a także złuszcza ten zrogowaciały, co sprawia, że idealnie nadaje się do skóry bardzo suchej. INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM OLIVATE, SODIUM COCOA BUTTERATE, SODIUM RICE BRANATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL, ULTRAMARINE (CI 77007) Waga: 100g

Czytaj dalej Continue

Mydło naturalne Peeling Kawowy – Biały Koteł

MYDŁO NATURALNE PEELING KAWOWY. W TEJ RECEPTURZE SKORZYSTALIŚMY Z NATURALNEGO, KAWOWEGO ZAPACHU. BEZ DODATKU OLEJKÓW. A co znajdziecie w środku? Sprawdźcie sami: Olej słonecznikowy Zdecydowanie niedoceniony, powszechnie znany olej. Właściwości zawdzięcza wysokiej zawartości kwasu linolowego który odgrywa znaczącą rolę w skórze. Cera sucha – poprawia barierę lipidową (tłuszczową) naskórka, chroni przed transepidermalną utratą wody jak również wpływa korzystnie na metabolizm skóry – normalizuje go. Cera tłusta – poprawia pracę gruczołów łojowych, odblokowuje pory oraz zmniejsza zaskórniki. U osób z cerą trądzikową, można stwierdzić małą zawartość tego kwasu w sebum, co w efekcie blokuje pory i sprzyja tworzeniu się zaskórników i wyprysków ponadto kwas ten stanowi budulec błon komórkowych. Źródło: „Kwasy tłuszczowe w olejach roślinnych i ich znaczenie w kosmetyce” CHEMIK 2014, 68, 2, 103–110 Aleksandra Zielińska, Izabela Nowak – Wydział Chemii, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poznań Masło Shea Jest surowcem kosmetycznym o wielu cennych właściwościach m. in. stanowi naturalny filtr UV, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie, przeciwstarzeniowo, zmniejsza rozstępy. Jest to również wspaniały środek leczniczy, ponieważ przyśpiesza bliznowacenie ran i oparzeń, szybko się wchłania, odżywiając jak również regenerując skórę pozostawiając na niej ochronny płaszcz lipidowy. Poprawia elastyczność warstwy rogowej skóry, dzięki zawartym w nim substancjom chroniąc i wzmacniając cement międzykomórkowy. Zawarta w nim witamina A i E pomaga redukować zmarszczki wywołane m. in. przesuszeniem naskórka. Jest naturalnym, filtrem UV, zamyka szczeliny w strukturze włosa likwidując ich porowatość, pomaga w ich regeneracji, stosowany na końcówki włosów, chroni je przed przesuszeniem pod wpływem słońca i słonej wody. Łagodzi stany zapalne związane z osteoporozą. Zawiera witaminę F, która przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie. Posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Zalecane jest również na: cellulit, rozstępy skórne, wysypkę na skórze, łuszczenie się skóry po opalaniu i poparzenia słoneczne. Pomaga na swędzenie skóry, ukąszenia owadów, odmrożenia, alergie skórne, trądzik, wypryski, opryszczkę, dermatozę. Poprawia kondycję w takich zaburzeniach jak:pęknięcia skóry np. na piętach czy łokciach, stwardnienia skórne, uszkodzenia skóry spowodowane wysoką temperaturą oraz radioterapią. Stosuje się je w leczeniu reumatyzmu. Pomaga utrzymać wilgoć i zmniejszyć utratę wody tworząc barierę ochronną na powierzchni skóry, poprzez wiązanie wody (obniża współczynnik TEWL). Zapobiegając przesuszeniu i łuszczeniu się skóry, zmniejsza plamy na skórze, nie pozostawia tłustej warstwy, długo pozostaje w głębszych warstwach skóry. Olej kokosowy Zawarty w kosmetykach do skóry twarzy i całego ciała, bądź jako kosmetyk sam w sobie ma właściwości nawilżające i natłuszczające, więc świetnie sprawdza się w przypadku skóry suchej i odwodnionej. Wykazuje działanie antybakteryjne, dzięki czemu mogą go stosować osoby z cerą trądzikową. Jest stosowany w kosmetykach przeznaczonych do skóry atopowej i dla osób zmagających się z łuszczycą. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, czy stany zapalne. Mleczan sodu Jest to nie tylko regulator pH, ale naturalny składnik nawilżający (NMF), pozwalający na wiązanie wody w naskórku. Humektant ten, poprzez utrzymywanie odpowiedniego poziomu wilgoci, zapobiega wysuszaniu skóry. Jego działanie nawilżające jest silniejsze niż w przypadku gliceryny czy kwasu hialuronowego. Sodium Lactate zmiękcza warstwę rogową naskórka, a także złuszcza ten zrogowaciały, co sprawia, że idealnie nadaje się do skóry bardzo suchej. Źródło: Portal Creaminalist.pl Trochę teorii o wpływie kwasów tłuszczowych na skórę: Tutaj Wszystkie mydła tworzymy ręcznie dlatego może się zdarzyć, że kostki nie będą idealnie proste-taki ich urok! Każde mydło jest unikalne i niepowtarzalne. INCI: SODIUM COCOATE, SODIUM SUNFLOWERSEEDATE, SODIUM SHEA BUTTERATE, SODIUM RICINOLEATE, SODIUM LACTATE, COFFEA ARABICA SEED POWDER Waga: 100 g

Czytaj dalej Continue

Szampon w kostce Owies&Amla – Biały Koteł

SZAMPON W KOSTCE OWIES&AMLA. NASZA AUTORSKA RECEPTURA DO PIELĘGNACJI WŁOSÓW Szampon w kostce dostępny jako uzupełnienie (Refill) w papierowym opakowaniu eko. Do przechowywania polecamy aluminiowe opakowanie dostępne tutaj. Po długich przygotowaniach, podczas których sprawdziliśmy około 30 różnych receptur udało nam się uzyskać docelową, zbilansowaną kompozycję składników. Nasz szampon nie jest mydłem do włosów (po którym zalecane są płukanki zakwaszające) lecz prawdziwym szamponem na bazie delikatnego detergentu pochodzenia naturalnego jakim jest SCI (Sodium Cocoyl Isethionate). W tej recepturze postanowiliśmy skorzystać ze składnika sprawdzonego przez kobiety w Indiach, które słyną ze wspaniałych włosów. ODŻYWIENIE: Amla, bo o tym składniku mowa jest krzewem rosnącym w Indiach i nazywana jest rośliną o właściwościach rewitalizujących i odmładzających według indyjskiej medycyny – Ayurvedy. Szczególnie cenne właściwości mają owoce tej rośliny, które są bardzo bogate w stabilną witaminę C (720 mg w 100 gr świeżych owoców) oraz flawonoidy i polifenole, o działaniu antyoksydacyjnym. Amla wzmacnia cebulki włosów i zapobiega ich wypadaniu oraz przeciwdziała rozdwajaniu się końcówek, a także wzmacnia skórę głowy, działa przeciwzapalne i przeciwłupieżowo. Włosy po jej zastosowaniu nabierają blasku i gęstości.W przypadku włosów naturalnie kręconych poprawia i utrwala ich skręt. Więcej o Amli przeczytasz tutaj. Jako uzupełnienie dla Amli dodaliśmy Jedwab Owsiany aby jeszcze bardziej odżywić włosy oraz skórę głowy. Aminokwasy zawarte w nasionach owsa wykorzystywane są w szamponach oraz odżywkach do włosów farbowanych, suchych i zniszczonych, z uwagi na bardzo dobre właściwości nawilżające, odżywcze i odbudowujące. Preparaty na bazie owsa są szczególnie polecane do skóry wrażliwej, alergicznej, atopowej i skłonnej do podrażnień. Posiadają właściwości przeciwświądowe, kojące, przeciwzapalne, regenerujące, zmiękczające oraz nawilżające. Betaina: naturalna betaina to aminokwas otrzymywany z buraka cukrowego, o bardzo higroskopijnych właściwościach, mający zdolność ochrony błon komórkowych. Wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzi drażniące działanie detergentów oraz zwiększa objętość włosów, dlatego stanowi idealny dodatek do produktów myjących jak szampony. Lecytyna Słonecznikowa: działa zmiękczająco, nawilżająco jak również ułatwia wchłanianie substancji aktywnych (pełni rolę promotora przenikania). Dodatkowo jest świetnym antyoksydantem. Lecytyna może być stosowana do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. OCZYSZCZENIE: SCI czyli Sodium Cocoyl Isethionate: jest wyśmienity składnik produktów do mycia i czyszczenia ciała i skóry. Świetnie rozpuszcza brud i tłuszcz w wodzie, pozostawiając skórę i włosy czyste. Nie wysusza, daje przyjemne, jedwabiste uczucie na skórze. Jest dobry dla każdego typu skóry i włosów. Glinka Zielona Francuska: używana systematycznie reguluje produkcję sebum – skóra mniej się przetłuszcza, działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Doskonale oczyszcza i wiąże toksyny jak również przyspiesza gojenie się już powstałych stanów zapalnych. NAWILŻENIE: Masło Kakaowe Surowe: produkty z masłem kakaowym do włosów powinny stosować osoby, które mają suche, łamliwe włosy z tendencją do puszenia się. Masło kakaowe nawilża włosy i wygładza niesforne kosmyki. Dodatkowo zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Ponieważ jest naturalnym emolientem, świetnie sprawdzi się na przesuszonych bądź zniszczonych pasmach. Zawiera witaminy takie jak potas, magnez, żelazo, wapno i kwas oleinowy. Należy do olei nasyconych – idealne dla włosów niskoporowatych, choć nie znaczy to, że nie sprawdzi się na takich o wysokiej. Sprawia, że włosy stają się błyszczące, elastyczne i wygładzone. NUTY ZAPACHOWE: Naturalny olejek eteryczny: Trawa Cytrynowa. Olejek Trawy Cytrynowej aplikowany na skórę wzmacnia tkankę łączną, poprawia ukrwienie, łagodzi podrażnienia, sprzyja gojeniu się ran. Działa dezynfekując i przeciwgrzybicznie. INCI: SODIUM COCOYL ISETHIONATE, MONTMORILLONITE, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT POWDER, BETAINE, AVENA SATIVA MEAL EXTRACT, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, CETYL ALCOHOL, LECITHIN, CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL *Citral, Geraniol, Linalool Waga: 60g

Czytaj dalej Continue

Odżywka w kostce Aloes Neem Żeńszeń – Biały Koteł

ODŻYWKA W KOSTCE ALOES NEEM ŻEŃSZEŃ – OPAKOWANIE PAPIEROWE Kolejny krok w stronę świadomej pielęgnacji włosów z poszanowaniem Natury (#lesswaste). Odżywka o wyjątkowych właściwościach płynących z niezwykłych składników aktywnych. Podstawę naszej odżywki stanowi składnik BTMS-50. Jest to droższa wersja popularnego kondycjonera naturalnego – BTMS. Składnik ten jest łagodny dla skóry, odpowiedni dla osób wrażliwych. Jest także wspaniałym kondycjonerem do włosów i skóry oraz składnikiem odżywek do włosów najwyższej jakości. Zawiera on kationowy surfaktant (Behentrimonium Methosulfate) otrzymywany z oleju rzepakowego. Jest bardzo łagodny i nie powoduje problemów nawet u osób ze skórą wrażliwą i podatną na uczulenia. Wizytówka BTMS na Wizaż. Alkohol cetylowy to sprawdzony i dobrze znany w pielęgnacji włosów składnik aktywny pochodzenia naturalnego. Alkohol cetylowy poprawia odczucie na skórze, nawilża i wygładza skórę. Natomiast włosom nadaje puszystości i połysku. Masło Kakaowe Surowe: produkty z masłem kakaowym do włosów powinny stosować osoby, które mają suche, łamliwe włosy z tendencją do puszenia się. Masło kakaowe nawilża włosy i wygładza niesforne kosmyki. Dodatkowo zapobiega rozdwajaniu się końcówek. Ponieważ jest naturalnym emolientem, świetnie sprawdzi się na przesuszonych bądź zniszczonych pasmach. Zawiera witaminy takie jak potas, magnez, żelazo, wapno i kwas oleinowy. Należy do olei nasyconych – idealne dla włosów niskoporowatych, choć nie znaczy to, że nie sprawdzi się na takich o wysokiej. Sprawia, że włosy stają się błyszczące, elastyczne i wygładzone. Wosk jojoba jest utwardzoną odmianą oleju jojoba, który w istocie jest także woskiem, ale w postaci płynnej. Unikalność oleju jojoba wynika z faktu, że jest on strukturalnie i chemicznie bardzo podobny do ludzkiego sebum, które również w dużej mierze składa się z estrów woskowych. Zawiera dużą ilość witaminy E, posiada właściwości regeneracyjne, nawilżające i przeciwzapalne. Przenika przez wszystkie warstwy skóry. Jest bardzo bezpiecznym i łagodnym olejem. Bez obaw może być stosowany przez osoby o wyjątkowo wrażliwej i skłonnej do podrażnień skórze. Nie zatyka porów, ma właściwości hipoalergiczne i przeciwbakteryjne. Jojoba ma właściwości pozwalające mu przenikać zarówno w głębsze warstwy skóry, jak i w głąb struktury włosa. Jak działa olej? Zmiękcza i nawilża włosy jak również przywraca włosom sprężystość i elastyczność. Ponadto zapobiega wypadaniu włosów i chroni końcówki włosów przed rozdwajaniem. Kondycjonuje włosy: zapobiega ich puszeniu, ale też ich nie dociąża, dzięki czemu włosy są odbite u nasady, miękkie i puszyste, ale nie spuszone. Olej Neem, znany również jako miodla indyjska – oferuje medycznie udowodnione korzyści zdrowotne i kosmetyczne. Olejek neem stanowi cenne źródło niezbędnych dla włosów i skóry głowy składników aktywnych, zapewniających skuteczną regenerację i odbudowę. Olej z miodli indyjskiej jest również znany ze swojej zdolności do stymulowania wzrostu włosów i poprawy ich kondycji. Ten naturalny środek w naturalny sposób stymuluje pracę cebulek włosowych i poprawia kondycję skóry głowy. Rozdwojone końcówki włosów są często efektem nieprawidłowej pielęgnacji włosów, m.in. użycia chemicznych lub termicznych zabiegów, które osłabiają strukturę włosów. Olejek z miodli indyjskiej zapewnia głębokie nawilżenie i wzmacnia proces regeneracji znaczonych włosów. Olejek skutecznie naprawia uszkodzone łuski włosów, a tym samym sprawia, że ​​włosy stają się łatwiejsze w układaniu. Żeń-szeń – zapobiega łysieniu i wypadaniu włosów. Pobudza on ukrwienie skóry, wzmacnia strukturę włosów, a ponadto stymuluje życiowe funkcje komórek skóry głowy. Użycie żeń-szenia do pielęgnacji włosów przyczyni się do ich odżywienia i wzmocnienia . Jest dobrym środkiem na porost włosów, szczególnie u kobiet. Aloes jest humektantem, czyli substancją nawilżającą, mającą właściwości przyciągania i zatrzymywania wilgoci we włosach. Aloes stosowany na włosy może wpływać na poprawę ich wyglądu i kondycji. Składnik ten nawilża włosy jak również skórę głowy. Łagodzi swędzenie skóry głowy oraz jest pomocny przy likwidacji suchego łupieżu. Przywraca skórze głowy odpowiednie pH, odżywia cebulki oraz stymuluje wzrost włosów. Po zastosowaniu preparatów z aloesem włosy będą wygładzone, łatwe w rozczesywaniu. Wzmacnia również zniszczone włosy, nabłyszcza je oraz przeciwdziała ich elektryzowaniu. Skwalan jest substancją aktywną będącą składnikiem ludzkiego sebum. Jest to składnik pochodzenia roślinnego – pozyskiwany z oliwy z oliwek. W pielęgnacji włosów sprawdzi się zwiększając efekt wygładzający łuski włosa. Odżywka w kostce o ergonomicznym kształcie półkuli i wadze 30 gram. Odżywka dostępna w opakowaniu Refill (papierowym). Jeśli potrzebujesz opakowania aluminiowego to opakowanie na Szampon w Kostce pasuje idealnie również na odżywkę! Naturalny olejek eteryczny: Trawa Cytrynowa. Olejek Trawy Cytrynowej aplikowany na skórę wzmacnia tkankę łączną, poprawia ukrwienie, łagodzi podrażnienia, sprzyja gojeniu się ran. Działa dezynfekując i przeciwgrzybicznie. INCI: BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, CETYL ALCOHOL, THEOBROMA CACAO SEED BUTTER, HYDROGENATED VEGETABLE OIL/SIMMONDSIA CHINESIS SEED OIL, MELIA AZADIRACHTA SEED OIL, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, SQUALANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CYMBOPOGON FLEXUOSUS OIL*, TOCOPHERYL ACETATE, ALOE BARBADENSIS EXTRACT, BUTYLENE GLYCOL *Citral, Geraniol, Limonene, Linalool JAK STOSOWAĆ? Odżywkę potrzyj w mokrych dłoniach, tak jak przy używaniu mydła w kostce. Następnie nałóż odżywkę na mokre włosy. Po użyciu spłucz wodą. Stosuj według potrzeb. Unikaj kontaktu z oczami oraz zaprzestań używania w razie podrażnienia skóry

Czytaj dalej Continue
Powiadom mnie o dostępności! Poinformuję Cię o dostępności tego produktu. Zostaw tutaj swój aktualny adres mailowy.